Lapin käsivarressa matkailun suosio kasvoi – parkkialueita laajennetaan Kilpisjärvellä

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Matkailijoiden kiinnostus Lapin Käsivartena tunnettua aluetta kohtaan on kasvanut. Retkeilijöiden määrän lisääntyessä myös Kilpisjärvellä sijaitsevia luonnonpuiston reittien parkkialueita laajennetaan. Metsähallituksen Luontopalvelu on laajentanut Mallan luonnonpuiston ja Saanatunturin reittien parkkialueita lokakuusta lähtien.

Myös Kilpisjärven luontokeskuksen paikoitusaluetta suurennetaan. Laajennustyöt on ajoitettu myöhäissyksylle, jotta niistä aiheutuisi mahdollisimaan vähän häiriöitä retkeilijöille ja muille alueella liikkuville. Laajennuksen valmistumisen myötä Mallan ja Saanan parkkialueelle mahtuu 100 henkilö- tai pakettiautoa aikaisemman 40 auton sijaan.

Kilpisjärven luontokeskuksen parkkialueelle puolestaan mahtuu uudistuksen jälkeen 117 autoa entisen 73 sijaan. Luontokeskuksen parkkipaikka toimii myös Tsahkaljärvelle sekä Haltille ja Kalottireitille suuntaavien lähtöpaikkana. Vuonna 2021 Kilpisjärvi-Käsivarsi-alueella vieraili 131 000 kävijää. Se on jopa 45 000 enemmän kuin vuonna 2018.