Valtava räjäytys tuhosi terästehtaan – hurja näky videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Englannin Redcarissa purettiin lauantaina toimintansa lopettanut terästehdas. Tehtaan räjäytystä on kuvailtu yhdeksi Iso-Britannian suurimmista 75 vuoteen.

65 metriä korkean terästehtaan kontrolloitu tuhoaminen vaati noin 1,6 tonnia räjähteitä. Purukutöissä ilmaan nousi valtava savupilvi, ja räjähdyksen ääni kantautui lähes 13 kilometrin päähän. Räjäytys ikuistui viraalina sittemmin levinneeksi videoksi.

Lähes 100 vuotta sitten valmistunut terästehdas lopetti toimintansa vuonna 2015. The Guardian -lehden mukaan tehdas oli sulkemisesta lähtien tyhjillään. Räjäytysnappia painanut Tees Valleyn kunnanjohtaja kuvaili tilannetta katkeransuloiseksi, sillä entinen terästehdas oli vuosikymmenten ajan tärkeä osa paikallista yhteisöä.