Joulutorttujen täytevalikoima laajenee – luumuhillo jäämässä historiaan?

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Osa on leiponut juhlasesongin ensimmäiset joulutortut jo lokakuussa. Herkullinen ja helppo leipomus syntyy yksinkertaisimmillaan pakastetaikinasta ja marmeladista. Perinteisen luumuhillon rinnalle on tullut reilusti uusia vaihtoehtoja.

Päivittäistavaraketju Lidl on kertonut tämän vuoden hittimaun olevan toffee. Kaupan mukaan uutuusmarmeladi haastaa kaikki aiemmat makuvaihtoehdot ja se sopii erityisesti makeampien torttujen ystäville. Toffeetähtitorttuja sai ostettua viime vuonna suoraan Lidln omalta paistopisteeltä, joten marmeladimaku on päätetty ottaa kaupan valikoimiin. Nyt asiakkaat voivat leipoa samanlaisia torttuja myös itse.

Luumun ja toffeen rinnalla valikoimissa on myös omena-kanelia, päärynä-kinuskia, omena-lakkaa ja jopa glöginmakuista marmeladia. Viime vuonna tähtitorttuihin saatettiin panna Fazerin kettukarkkien tai vihreiden kuulien makuista täytettä. Makuvaihtoehtoilla on kiva leikitellä pitkin syksyä, mutta jouluna parhaiten maistuu perinteinen luumutorttu.