Joe Biden sekoili puheessaan – sekoitti Ukrainan ja Irakin keskenään

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on herättänyt kummastusta viimeisillä puheillaan. Hän on yrittänyt saada demokraateille lisää kannatusta Floridassa, mutta presidentin puheet aiheuttivat enemmän hämmennystä kuin ansaitsivat suosionosoituksia. Hän muun muassa kertoi tavanneensa miehen, joka keksi insuliinin.

Insuliinin keksijöinä pidetään tohtori Frederick Bantingia ja professori John James Richard Macleodia. Molemmat miehet kuolivat ennen kuin Joe Biden on edes syntynyt. Lisäksi hän puhui länsimaita kurittavasta inflaatiosta, mikä johtuu meneillään olevasta Irakin sodasta.

– He puhuvat inflaatiosta… inflaatio on maailmanlaajuinen ongelma juuri nyt Irakin sodan ja sen vaikutuksen vuoksi öljyyn ja Venäjän toimintaan. Anteeksi, Ukrainan sota. Ajattelen Irakia, koska siellä poikani kuoli, Biden sanoi tiedotustilaisuudessa New York Postin mukaan.

Hänen poikansa Beau Biden menehtyi vuonna 2015 aivosyöpään Yhdysvalloissa, eikä Irakissa.