Parhaat häämatkakohteet Yhdysvalloissa listattiin

Matkailu · Terhi Piiroinen

Vasta-avioituneiden pariskuntien kuherruskuukausi on perinteisesti pitänyt sisällään ikimuistoisen loman hääjuhlien jälkeen. Osa haluaa viettää häämatkansa rannalla makoskellen, kun taas toiset kaipaavat reissulta enemmän toimintaa. Pääasia on, että matka on pariskuntansa näköinen.

Yhdysvalloissa on useita matkakohteita, jotka sopivat myös häämatkaksi. Osa haluaa suurkaupunkiin ja toinen keskelle villiä länttä. Arizonan osavaltiossa on ihania kuumia lähteitä, joissa pääsee nauttimaan kylpylätason hoidoista ja palveluista. Kalifornian Napa Valleyssa pääsee puolestaan sukeltamaan viinintekijöiden maisemiin.

Jos haluaa nauttia monipuolisesti kulttuurista ja musiikista, kannattaa pariskunnan suunnata Tennesseen osavaltion Nashvilleen. Retkeily onnistuu puolestaan useassa eri paikassa, joista nostamme esiin Seattlen alueen ympäristön. Kalifornian Big Sur tulee nähdä kerran elämässään. Kyseessä on upea miljöö Tyynen valtameren äärellä.

Suomesta saa suhteellisen edullisesti suoria lentoja ympäri Yhdysvaltoja. Kannattaa vuokrata auto ja kurvailla hieman turistikohteita kauemmas. Pikkukaupungeista voi saada hulppean hotellihuoneen sopurahalla. Esimerkkinä teksasilaiset maaseutukaupungit miljoonakaupunkien kupeesta.