Suosittu valotapahtuma palaa Turkuun – Valon polku loistaa joulukuun alussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Turussa päästään jälleen loppuvuodesta ihastelemaan valotaidetta. Valon polku -tapahtumasta luvataan tänä vuonna entistä suurempaa ja kansainvälisempää. Valoteokset sijoitetaan Aurajoen ympäristöön, Auransillan ja Turun linnan väliselle alueelle molemmille puolille jokea.

Valon polku tuo Turkuun yhteensä 14 valoteosta, joissa ammennetaan kaupungin merellisyydestä sekä hyödynnetään jokiuoman avointa maisemaa. Kokonaisuus alkaa 3.-6. joulukuuta 2022 järjestettävästä nelipäiväisestä valotapahtumasta. Tuolloin tarjolla on myös runsaasti oheisohjelmaa.

Turun kaupungin mukaan valotapahtuma voidaan järjestää, vaikka sähköä pitää säästää. Valotapahtuman kerrotaan kuluttavan suhteellisen vähän sähköä ja tuottavan iloa suurelle joukolle. Arvio tapahtuman sähkönkulutuksesta on 2 MWh.