Somekokit valmistivat maailman suurimman sushirullan – Gordon Ramsayn ennätys murskaksi

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sushipalan pitäisi ainakin periaatteessa voida syödä yhdellä haukkauksella. Taannoin Yhdysvalloissa luotiin kuitenkin norimaki-sushirullan, josta riitti reilusti syötävää useammallekin henkilölle.

TikTok-ruokavideoistaan tunnetut kokit Nick DiGiovanni ja Lynn Davis valmistivat sushirullan, joka oli leveydeltään 2,16 metrin kokoinen. Siihen käytettiin yhteensä yli 900 kiloa sushiriisiä, yli 220 kiloa lohta, saman verran tuoretta kurkkua ja tuhansia arkkeja noria. Kodittomien suojalle lahjoitetun norimakin valmistus kesti kahdeksalta hengeltä yhteensä kolme tuntia.

Guinnessin ennätystenkirja vahvisti kokkien valmistaneen leveydeltään maailman suurimman sushirullan. Lisäksi kokit rikkoivat lohen fileeraamisen nopeusennätyksen. DiGiovanni fileerasi 4,5 kiloa kohtta minuutissa ja 0,29 sekunnissa, päihittäen julkkiskokki Gordon Ramsayn minuutin ja viiden sekunnin aiemman ennätyksen.