Mies uskoo meteoriitin tuhonneen kotinsa – talo paloi maan tasalle

Ohhoh! · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Kalifornian pohjoisosan yötaivaalla nähtiin perjantai-iltana kirkkas valopallo. Eräs paikallinen mies uskoo avaruudesta maahan pudonneen meteoriitin tuhonneen hänen kotinsa.

Maanviljelijä Dustin Procitan mukaan hän kuuli voimakkaan pamauksen äänen ja tunsi savun hajun. Astuttuaan ulos hän huomasi kuistinsa olevan ilmiliekeissä. Mies uskoo samoihin aikoihin taivaalla näkyneellä meteorilla olevan yhteys paloon.

– Sanovat sen olevan meteori. En nähnyt mikä se oli. Kaikki joiden kanssa olen jutellut sanoivat kuitenkin tulipallon pudonneen taivaalta ja laskeutuneen lähialueelle, Procita kuvaili paikallisuutisille.

Paikallinen palokunta tutkii parhaillaan tulipalon syitä. Futurism-lehden mukaan Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasa on suhtautunut miehen väitteisiin epäilyksellä. Palo tapahtui tauridien meteoriparven aikana, mutta avaruushallinnon mukaan yksikään niistä ei osunu maahan asti.

Nasan mukaan meteoriitit ovat myös maahan osuessaan yleensä jo niin jäähtyneitä, että niihin voi koskea. Putoavan meteoriitin osuman kohteeksi joutuminen on myös erittäin harvinaista. Mahdotonta se ei tosin ole.