Nightwish esiintyy kesällä kotikaupungissaan Kiteellä – tavoitteena yleisöennätys

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen kansainvälisesti tunnetuimpiin metalliyhtyeisiin kuuluva Nightwish palaa kotikonnuilleen. Yhtye on tiedottanut esiintyvänsä kotikaupungissaan Kiteellä 16. kesäkuuta 2023. Kiteen Rantakentän uusitulla pesäpallostadionilla toteutuva tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kiteen Pallon, Kiteen kaupungin ja tapahtumatuotantoyritys Nordic Live Productionsin kanssa.

– Bändiltä pääsi kollektiivinen riemunkiljahdus, kun keikasta Kiteen Rantakentällä meille kerrottiin. Se tulee olemaan Human. :II: Nature. -maailmankiertueen viimeisiä esiintymisiä, ja itselleni koko rundin ehdoton kohokohta. Kotikaupunki, sen ihmiset, ja väki ympäri maailmaa tulevat taatusti luomaan tapahtumaan maagiset puitteet, yhtyeen perustajajäsen Tuomas Holopainen hehkutti tiedotteessa.

Kiteen Rantakentän pesäpallostadionin kokonaiskapasiteetti on konsertissa noin 10 000 ihmistä. Konsertin odotetaan rikkovan stadionin kävijäennätyksen. Tähänastinen yleisöennätys on 7 773 katsojaa Pesäpallon Itä-Länsi-ottelussa vuonna 1996.

Kiteen keikka tulee olemaan Nightwishin toiseksi viimeinen ennen keikkataukoa, jonka aikana yhtye työskentelee uuden levynsä parissa. 
Nightwishin lisäksi konsertissa nähdään muitakin yhtyeitä, jotka julkistetaan myöhemmin. Tapahtuman liput ilmestyvät myyntiin perjantaina 11. marraskuua 2022 Lippupisteessä.