Qatarin MM-kisoissa oluttuoppi voi maksaa lähes 90 euroa

Matkailu Ruoka Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Qatarissa pelataan marras-joulukuussa jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut. Kisojen myöntäminen maahan on synnyttänyt etukäteen kritiikkiä muun muassa maan kehnon ihmisoikeustilanteen vuoksi.

Qatariin MM-kisojen aikaan matkustavien on syytä varautua korkeisiin hintoihin paikallisissa baareissa. Esimerkiksi Dohassa sijaitsevan Marriott-hotellin Chapions Sports Bar veloittaa 1 000 rialin eli noin 260 euron sisäänpääsymaksun semifinaalin ja finaaliottelun aikana. iNews-uutissivuston mukaan hintaan sisältyy kolme juomalippua.

Pääsymaksu- ja juomalippukäytännön vuoksi yhden oluttuopin hinnaksi tulee noin 86 euroa. Myös useat muut kaupungin urheilubaarit veloittavat kisojen aikaan 40-115 euron arvoisen, drinkkilippuja sisältävän sisäänpääsymaksun otteluiden aikana. Mahdollisuutta astella sisään ja tilata vain yhden oluen ei ole.

Alkoholin hinnat ovat Qatarissa korkeat muulloinkin kuin MM-kisojen aikaan. Tämä johtuu maassa voimassa olevasta niin kutsutusta syntiverosta.