Kirurgeilla erikoinen kilpailu – järjestelivät kilpaa ihmisen jalkaluita

Terveys · Tim Isokivi

Ihmisen anatomian tarkka tuntemus on luonnollisesti tärkeää lääkäreille. Se ei vaikuta aiheuttavan ongelmia ainakaan Yhdysvaltojen New Jerseyssä asuvalle Alisina Shahille, joka rikkoi taannoin luiden järjestelyn maailmanennätyksen.

Texasissa järjestettiin marraskuun alussa vuosittain lonkka- ja polvikirurgien kokoontuminen. Tapahtuman yhteydessä pidettiin kilpailu, jossa lääkäreiden tehävänä oli järjestää ihmisjalan kaikki 30 luuta oikeaan järjestykseen nopeimmassa ajassa. Tempaukseen osallistui 113 lääkäriä.

Cooper University Health Caressa työskentelevä Alisina Shahi nousi kilpailun voittajaksi. Hän suoriutui tehtävästä tiedotteen mukaan vain 78 sekunnissa. Samalla hän rikkoi maailmanennätyksen.

Kilpailulla kerättiin 5 000 dollaria Operation Walk -järjestölle, joka tarjoaa ilmaisia leikkauksia sellaisia tarvitseville. Cooperin mukaan kilpailuun osallistuminen oli hauskaa, sillä lääkärit saivat samalla esitellä taitojaan ja kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen.