Lelujen Hall of Fameen uusia tuotteita – muistatko He-Manin ja tämän klassikon?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Muusikoiden tavoin myös populaarikulttuuriin merkittävän jäljen jättäneille leluille on oma Hall of Fame -museonsa Yhdysvalloissa. New Yorkissa toimivaan National Toy Hall of Fameen valitaan vuosittain liuta klassikkoleluja.

Tänä vuonna lelujen Hall of Fameen otettiin mukaan Masters of the Universe -toimintafiguuri, Lite-Brite-valotaulu ja hyrrä. Tulokkaat valittiin yhteensä 12 ehdokkaasa, joiden joukossa olivat muun muassa bingo-peli, pinata ja Nerf-vaahtomuoviase.

Masters of the Universe -hahmot tulivat suomalaisillekin tutuiksi lelukaupoissa 1980-luvulla, ja sarjan leluja valmistetaan edelleen. 1960-luvulla lanseerattu Lite-Brite mahdollistaa erilaisten valaistujen kuvioiden luomisen irrotettavilla helmillä. Hyrrä on puolestaan jo tuhansia vuosia vanha keksintö, jolla on leikitty historian aikana eri kultuureissa.

Tulokkaat tullaan asettamaan esille jo aiemmin mukaan valittujen lelujen oheen. National Toy Hall of Famessa on ennestään näytillä erilaisia leikkimiseen käytettyjä esineitä tavanomaisesta pahvilaatikosta aina Nintendon Game Boy -käsikonsoliin.