Siipeileekö joku Netflix-tunnareillasi? Näin tarkistat väärinkäytön

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Moni jakaa Netflix-salasanaansa vapaaehtoisesti, vaikka suoratoistopalvelu ei ole tunnusten yhteiskäytöstä mielissään. Netflix-tunnus voi kuitenkin päätyä siipeilijöiden käyttöön myös oman silmän välttäessä.

Netflixin uuden työkalun avulla voi selvittää, käyttääkö ulkopuolinen taho tiliä. Se näyttää, millä laitteilla palveluun on kirjauduttu sisään ja millä profiileilla Netflixiä on käytetty. Halutessaan tiliä käyttäviä laitteita voi kirjata ulos.

Ominaisuuteen pääsee käsiksi Tili-valikon osiosta ”Hallinnoi pääsyä ja laitteita”. Asetuksiin pääsee käsiksi Netflixin selainversiossa ja iOS- sekä Android -sovelluksissa. Netflix on pyrkinyt hankaloittamaan salasanojen jakamista. Vuonna 2023 tilien jakamisesta tulee maksullista ainakin osassa Netflixin markkina-alueita.