Titanic-matkustajan taskukello huutokaupattiin yli 110 000 eurolla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Titanicin uppoamisesta tuli tänä vuonna kuluneeksi 110 vuotta. Traagisesti uponnut laiva kiehtoo edelleen monia, ja keräilijät ovat valmiita maksamaan suuriakin summia alukseen ja sen matkustajiin liittyvistä esineistä.

Englantilaisessa Henry Aldridge & Sons -huutokaupassa myytiin taannoin Titanicissa matkustaneelle Oscar Scott Woodylle kuulunut taskukello. Onnettomuudessa hukkuneen miehen kello löydettiin myöhemmin merestä ja toimitettiin hänen vaimolleen. Se oli pysähtynyt Woodyn upotessa mereen.

Taskukello myytiin 98 000 punnan eli noin 113 315 euron hintaan. Huutokaupan oli BBC:n mukaan myös esimerkiksi Titanicin ensimmäisen luokan ravintolan ruokamenu ja lista ensimmäisen luokan matkustajista. Menusta maksettiin noin 57 000 euroa, matkustajalistasta puolestaan 47 000 euroa.