Berliinin lentokenttä suljettiin – luontoaktivistit liimasivat itsensä kiitorataan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ryhmä ilmastoaktivisteja aiheutti kaaoksen Berliinin Brandenburgin lentokentällä. Aktivistit murtautuivat lentokentälle ja liimasivat itsensä kiitoradan asfalttiin. Aktivisteja odottanee tähtitieteellisiin summiin nouseva lasku.

Letzte Generationin, eli suomennettuna viimeisen sukupolven ympäristöaktivistit tunkeutuivat kiitoradalle leikkaamalla tiensä aidan läpi. Viisi lentoa peruutettiin. Lennoilla olisi ollut yhteensä 750 matkustajaa. Lisäksi 13 lentoa ohjattiin vaihtoehtoisille lentoasemille.

– Lentokoneet eivät ole tavallisten ihmisten kulkuväline. 80 prosenttia ihmisistä ei koskaan kulkenut minnekään lentokoneella. Vain yksi erittäin varakas prosentti ihmiskunnasta on vastuussa lentoliikenteen aiheuttamista päästöistä, ryhmä kirjoitti sosiaaliseen mediaan.

Reutersin mukaan poliisi pidätti aktivistit. Lähinnä nuorisosta koostuva ryhmittymä vannoi, että tämä oli vasta alkua. Ryhmä on myös istunut kaduilla ympäri Saksaa viime aikoina Elokapinan tapaan.