Lentokentän turvatarkastus paljasti kissan matkalaukusta

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalaisella lentoasemalla jäi marraskuun puolivälissä kiinni epätavallinen salamatkustaja. Erään matkaajan laukkuun livahtanut kissa oli vähällä päätyä mukaan lentokoneeseen.

New Yorkin John F. Kennedyn lentoaseman turvatarkastuksen läpivalaisulaite oli USA Today -lehden alkanut hälyttämään linjalla kulkeneen matkalaukun kohdalla. Tullivirkailija kohtasi melkoisen yllätyksen vilkaistessaan röntgenkuvaa. Laukun sisällä näkyivät kissan ääriviivat.

Laukun avanneiden tullivirkailijoiden helpotuksekseen kissa oli edelleen elossa. Asiasta ilmoitettiin Delta Airlines -yhtiölle sekä poliisille, ja matkustajalta kysyttiin, tiesikö hän kissasta. Eläin oli päätynyt laukkuun vahingossa hänen huomaamattaan.

Oranssi kissa ei ollut matkustajan oma, vaan sen omistaja on hänen taloudessaan asuva toinen henkilö. Se oli mitä imeisimmin pääynyt laukkuun sekä omistajan ja matkustajan silmien välttäessä. Kissa toimitettiin turvaan kotiinsa ja matkustaja onnistui vaihtamaan lentolippunsa seuraavalle päivälle.