Poliisilta vakava muistutus talvirenkaista – video paljastaa varoittavan esimerkin

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Talvi on saapunut lähes koko Suomeen, eikä kesärenkailla ole enää asiaa liikenteeseen. Renkaiden vaihtaminen kannattaa hoitaa huolella. Muuten liikenteessä saattaa joutua yllättävään vaaratilanteeseen.

Lounais-Suomen poliisilaitos on muistuttanut sosiaalisessa mediassa renkaiden jälkikiristyksen tärkeydestä. Varoittana esimerkkinä jälkikiristyksen laiminlyönnistä poliisi julkaisi 21. marraskuuta poliisiauton kojelautakameran ikuistaman videon. Siinä edellä ajavan auton rengas irtoaa kesken ajon.

– Kukaan ei halua nähdä tai kokea videossa olevaa tilannetta, joka sattui tällä viikolla poliisiauton edessä ajavalle. Länsi-Suomen poliisin partio auttoi renkaan väliaikaisesti paikoilleen, julkaisussa kerrottiin.

Jälkikiristys on erityisen tärkeää alumiinivanteiden tapauksessa. Alumiini ei ole erityisen joustavaa materiaalia, ja esimerkiksi hiekka saattaa löystyttää renkaiden kiinnitystä.