Vuoden rajuin elokuvafloppi on nyt suoratoistossa – tuotanto otti 140 miljoonaa dollaria takkiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jos etsimme elokuva-alan opiskelijoille parasta mahdollista opetusmateriaalia siitä, minkälaisia elokuvia ei kannata tehdä, olisi loisteliain esimerkki tänä vuonna ilmestynyt tehostemässäilyhirvitys nimeltään Moonfall. Elokuvassa maapallo joutuu törmäyskurssille Kuun kanssa.

Keväällä ilmestynyt avaruuselokuva Moonfall on saanut historiallisen huonot arvostelut ja se on tehnyt yli sadan miljoonan euron tappion. Jos haluaa kiduttaa itseään ohjaamalla silmämunansa ja sen kautta välittyvän näköaistinsa kohti räjähtävien kohtausten jätevuorta, kannattaa valita elokuva viikonlopun leffalistalle Viaplaysta. Maineikas tekijäyhteisö ei ole saanut elokuvasta suurellakaan budjetilla sellaista, että se aiheuttaisi enemmän ihailua kuin myötähäpeää.

Elokuvan ohjaajana on toiminut aiemmin katastrofielokuvissa suhteellisen mukiinmenevästi onnistunut Roland Emmerich. Pääosissa nähdään Halle Berry, Patrick Wilson, John Bradley, Michael Peña, Donald Sutherland, Charlie Plummer ja Wenwen Yu.