Hämmentävä teoria: Bruce Lee kuolikin veden juomiseen?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalais-hongkongilainen Bruce Lee tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen suurimmista kungfu-elokuvien tähdistä. Lee menehtyin vuonna 1974 Hongkongissa valmistautuessaan Game of Death -elokuvan kuvauksiin. Tähden kuolemaan liittyy edelleen monia kysymyksiä.

Tuoreen teorian mukaan Bruce Lee olisi kuollut liialliseen vedenjuontiin. Sen esitti joukko espanjalaisia munuaisongelmien asiantuntijoita Clinical Kidney Journal -julkaisussa julkaistussa tutkimuksessaan. Tutkijoiden mukaan Leellä oli useita riskitekijöitä, jotka olisivat voineet johtaa hyponatremiaan.

Hyponatremiassa veren natriumpitoisuus on vaarallisen alhainen. Munuaiset eivät kykene muuntamaan ylimääräistä vettä virtsaksi. Tutkijoiden mukaan Leen kuolinsyyksi aiemmin esitetty aivoödeema eli nesteen kertyminen aivokudokseen pitäisi edelleen paikkansa, mutta se olisi juurikin hyponatremian seurausta.

Bruce Leen kuolinsyyksi on aiemmin esitetty muun muassa lämpöhalvausta. Korkealentoisemmissa teorioissa hänen on epäilty joutuneen mafian tai mustasukkaisen rakastajan murhaamaksi, tai jopa kirouksen uhriksi.