MT: Pihlaja-marmeladi onkin valmistettu päärynästä eikä pihlajanmarjoista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kettukarkeissa on ollut alunperin pihlajaa. Pihjala-nimisiä karkkeja valmistava Fazer on kuitenkin kertonut, että pihlajanmarjoja on saatavilla hyvin vähän kaupallisesti, joten pääraaka-aine on korvattu vuosien saatossa päärynällä. Sama pätee uuteen Pihlaja-marmeladiin.

Maaseudun Tulevaisuus selvitti asiaa ja viestintäjohtaja Anniina Niemistö Fazer Lifestyle Foodsista kertoo, että Pihlaja on tuotteen markkinointinimi, joka viittaa Fazerin klassikkomakeiseen. Sillä ei kuitenkaan viitata makeisen sisältöön – ainakaan enää.

Hätä ei ole tämän näköinen! Jos haluaa syödä aitoa pihlajamarmeladia, on sitä helppo valmistaa myös itse. Netissä on lukuisia ohjeita, mutta perusideana on käyttää pihlajanmarjoista tehtyä mehua, sokeria ja agar agaria. Marmeladia voi valmistaa helposti myös muista marjoista ja hedelmistä ilman turha lisäaineita. Marmeladien valmistus itse on helppoa, edullista ja nopeaa.