Nerokas pisoaari kehitettiin – enää virtsa ei roisku väärään paikkaan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadalaiset tutkijat ovat kehitelleet uuden ajan pisoaarin. Sen äärellä asioidessa ei tarvitse pelätä virtsan roiskumista käsille ja vaatteille. Inspiraatiota pisoaariin saatiin meren syvyyksistä.

Roiskeettoman pisoaarin muotoilussa suosittiin laakeita kulmia. Niiden ansiosta neste ei roisku riippumatta siitä, mistä suunnasta virtsasuihku tulee. Muotoilun esikuvana toimi helmivene-äyriäisen pyöreän ja pehmeän kuoren spiraalimainen rakenne.

Roiskeettoman pisoaarin kehittelivät Kanadan Waterloon yliopiston koneinsinöörit. Keksintöä esiteltiin Yhdysvaltojen Indianapolisissa järjestetyssä fysiikan alan järjestö American Physical Societyn tilaisuudessa. Daily Mail -lehden mukaan toistaiseksi on epäselvää, suunnittelevatko tutkijat keksinnön patentoimista.