Tutkimus: Viinin juominen ehkäisee muistiongelmia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Uusi tutkimus antaa olettaa, että rypäleistä peräisin olevat antioksidantit voivat hidastaa muistiongelmien muodostumista ja ylläpitää mielen terävyyttä. Tutkimuksen johtaja tohtori Thomas Holland sanoi ”Tutkijoiden mukaan viinin flavonolit ovat tunnettuja terveyshyödyistään. Samoja elementtejä löytyy myös teestä, vihreistä vihanneksista, hedelmistä, tomaateista ja oliiviöljystä.

– On jännittävää, että tutkimuksemme osoittaa tiettyjen ruokavaliovalintojen hidastavan kognitiivista heikkenemistä. Se voi olla niin yksinkertaista kuin syödä enemmän hedelmiä ja vihanneksia sekä juoda enemmän teetä. Näillä ruoka-aineilla on aktiivinen rooli aivoterveyden ylläpitämisessä, tutkimuksen johtaja tohtori Thomas Holland sanoi.

Tutkimukseen osallistui 961 ihmistä. Osallistujien keski-ikä oli 81. Heidän ruokansa ja juomansa listattiin ja sen jälkeen kysyttiin, kuinka hyvin he muistavat eri sanat ja numerot. Ne, jotka nauttivat eniten myrisetiiniä, eli viinissä olevaa yleistä antioksidanttia, saivat paremmat tulokset muistitestissä seitsemän vuoden aikajaksolla, Neurology-tiedelehti raportoi.