Nainen kiinni rajalla – olutlaatikosta löytyi uhanalainen hämähäkkiapina

Ohhoh! · Tim Isokivi

Uhanalaisen eläimen salakuljettamista yrittänyt nainen on jäänyt kiinni Yhdysvaltojen rajalla. Texasilainen nainen oli ollut palaamassa kotimaahansa Meksikosta mukanaan laatikkoon piilotettu apina.

Tulliviranomaiset pysäyttivät 20-vuotiaan Savannah Nicole Valdezin, ja kysyivät mitä autossa mukana olleessa laatikossa oli. Valdez kertoi sen sisältävän meksikolaista olutta. Viranomaisten avatessa laatikon sisältä paljastui kuitenkin hämähäkkiapina.

Valdez ajoi pakoon melkein törmäten viranomaisiin ja muihin ajoneuvoihin. Hän kuitenkin antautui myöhemmin poliisille ja myönsi yrittäneensä salakuljettaa villieläimen maahan. Häntä saattaa odottaa teosta enimmillään 20 vuoden vankeusrangaistus.

Pidätetty oli jo ehtinyt julkaista verkossa omalla puhelinnumerollaan varustettuja ilmoituksia, joissa hän kauppasi hämähäkkiapinaa. Viranomaisten mukaan uhanalainen apina toimitettiin turvaan floridalaiseen eläinsuojaan.