Susikoira Roille lastenelokuvafestivaalin pääpalkinto – ensi-ilta jouluna

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Susikoira Roi seikkailee tänä vuonna uudessa elokuvassa. Joulukuussa ensi-iltansa saava elokuva sai viikonloppuna Oulussa järjestetyn kansainvälisen lasten- ja nuortenelokuvien festivaalin pääpalkinnon. Sen myönsi oululaisista koululaisista koostuva lapsituomaristo.

– Susikoira Roi on koskettava, hyvin suunniteltu, toteutettu ja mukaansatempaava. Vaikka siinä on monenlaisia tunteita ja kohtauksia, se on silti toimiva ja tarinaa kerrotaan selvästi. Juoni on selkeä, se etenee sopivan nopeasti ja siinä on arvaamattomia käänteitä. Näyttelijät ovat taitavia rooleissaan, tuomaristo perusteli valintaa.

Jorma Kurvisen kirjoihin perustuvan Susikoira Roin on ohjannut Rane Tiukkanen ja käsikirjoittaneet Antti Kairakari sekä Aleksi Puranen. Päärooleissa nähdään Elina Patrakka ja Tipi-koira. Elokuva julkaistaan C More -suoratoistopalvelussa 24. joulukuuta 2022.

– Olen häkeltynyt, onnellinen ja äärimmäisen kiitollinen tästä Oulun kansainvälisen lasten- ja nuorten elokuvafestivaalin tuomariston valinnasta ja Susikoira Roille myönnetystä palkinnosta. Tämä on ollut elokuva, jota koko työryhmä on ollut tekemässä sydämellään aina käsikirjoituksesta kuvauksiin ja jälkitöihin asti, ohjaaja Rane Tiukkanen kertoi tiedotteessa.