Yle: Sotkamossa hieraistiin silmiä: ”Ei ole tarkoitus lumettaa koko Sotkamoa”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sotkamon Naapurinvaaran asukkaita kohtasi lauantaina yllättävä näky. Alue oli saanut ylleen monia lähiseutuja paksumman lumikerroksen, vaikka ennusteen mukaan lunta ei pitänyt sataa. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lumen uskotaan ollevan peräisin läheisestä Vuokatin laskettelukeskuksesta. Vuokatinrinteiden toimitusjohtaja Lauri Suutarisen mukaan lumen jäänti yritetään optimoida rinteisiin. Joskus sitä kuitenkin karkaa myös muualle lähiympäristöön esimerkiksi tuulen kuljettamana.

– Ei ole tarkoitus lumettaa koko Sotkamoa, Vuokattia tai Naapurinvaaraa, Suutarinen kertoi Ylelle.

Lunta tykitetään Vuokatissa laskettelurinteiden lisäksi myös hiihstoladuille. Aivan koko Sotkamon alueelle ei Vuokatin lunta päätynyt. Ilmatieteen laitoksen mittausasemilla Sotkamossa lumen syvyydeksi on mitattu vain noin viisi senttiä.