Keski-Uudenmaan ammattiopistoon kyberhyökkäys – Keskusrikospoliisi selvittää

Digi · Tim Isokivi

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keudaan kohdistui maanantaina kyberisku. Hyökkäyksen seurauksena Keudan verkko- ja palvelinyhteydet jouduttiin sulkemaan. Keskusrikospoliisi selvittää asiaa.

Keudan verkko- ja palvelinyhteydet olivat iskun jäljiltä suojettuina vielä keskiviikkona. Oppilaitos on selvittänyt tapausta tietoturvayhtiön kanssa, ja hyökkäyksen alkulähde on jo selvillä. Opetus ja työnteko jatkuu suunnitellusti mutta poikkeustilanne huomioiden, ja esimerkiksi sähköpostit ja Teams-kokoukset toimivat.

Keudan mukaan tilannetta ei laukaissut yksittäisen opiskelijan toiminta. Henkilötietoja ei kyberhyökkäyksen yhtyedesssä vuotanut ulkopuolisille.

Ammatillista koulutusta järjestävällä Keudalla on 11 toimipistettä Järvenpäässä, Keravalla, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Sipoossa ja Tuusulassa. Keudassa oli viime vuonna kirjoilla yli 12 000 opiskelijaa.