Ferrarin F1-tallipäällikkö vaihtuu – Mattia Binotto erosi tehtävästään

Autot Urheilu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ferrarin Formula 1 -tallissa puhaltavat muutoksen tuulet. Kolmen kauden ajan Ferrarin tallipäällikkönä toiminut Mattia Binotto jättää tehtävänsä. Uusi tallipäällikkö nimetään vielä tämän vuoden aikana.

Huhut Binotton mahdollisesta lähdöstä ovat olleet ilmoilla jo parin viikon ajan. Nyt Ferrari on vahvistanut tallipäällikön vaihtumisen virallisessa tiedotteessaan. Binotto toimii virassaan vielä 31. joulukuuta saakka.

– Olen päättänyt päättää yhteistyöni Ferrarin kanssa. Jätän taakseni rakastamani yhtiön, jonka osana olen ollut 28 vuoden ajan. Minulle antaa rauhaa se, että olen tehntyt kaiken voitavani tavoitteidemme saavuttamiseksi, Binotto kertoi tiedotteessa.

Binotto aloitti uransa Ferrarilla vuonna 1995. Hänet nimettiin Ferrarin F1-tallin päälliköksi vuonna 2019 työnsä lopettaneen Maurizio Arrivabenen tilalle. Binotton kaudet olivat Ferrarille myrskyisiä, eivätkä tallin kuljettajat ole yrityksistä huolimatta voittaneet maailmanmestaruutta sitten Kimi Räikkösen MM-voiton vuonna 2007.