Kryptovaluuttayhtiön johtaja menehtyi 30-vuotiaana

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Hongkongilaisen digitaalivaluuttayritys Amber Groupin perustaja Tiantian Kullander on kuollut nukkuessaan 23. marraskuuta. Finanssimaailmaa on järkyttänyt nuoren kryptofirman perustajan äkillisestä ja odottamattomast kuolemasta vain 30-vuotiaana.

Kullander, joka tunnetaan lempinimellä ”TT”, lanseerasi Amberin vuonna 2017. Perustajina oli ryhmä rahoitusalan sisäpiiriläisiä, kuten entisiä Goldman Sachs Groupin ja Morgan Stanley -työntekijöitä. Hänet noteerattiin vuonna 2019 Forbes 30 Under 30 -listalla, jossa esitellään lahjakkaimmat alle kolmekymppiset ja nousevat yrittäjät sekä johtajat.

Hänen perustamansa yritys saavutti tänä vuonna hämmästyttävän kolmen miljardin dollarin arvon. Kullanderilla oli vaimo ja nuori poika. Miehelle on julkaistu lukuisia muistokirjoituksia netissä.