Jope Ruonansuusta dokumenttielokuva – ensi-ilta helmikuussa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalainen koomikko Jope Ruonansuu menehtyi 56-vuotiaaana heinäkuussa 2020. Näyttelijänä, muusikkona ja imitaattorina uraa tehneen tähden elämään perehdytään ensi vuonna Jope Ite -dokumenttielokuvassa.

Videolla Jope Ruonansuu haastattelussa kesällä 2016:

Ennennäkemätöntä arkistomateriaalia sisältävää Jope Ite -elokuvaa kuvaillaan kasvuvarinaksi, jossa kemiläisestä työläiskodin kasvatista varttuu koko kansan viihdyttäjä. Elokuvaan on haastateltu Ruonansuun äitiä, sisaruksia ja perhettä. Ääneen pääselvät myös lukuisat koomikon ystävät ja kollegat, kuten Sakari Kuosmanen, Ilkka Vainio, Timo Koivusalo ja Outi Alanen.

Jope Ite -elokuvan on ohjannut Marko Talli. Sen on käsikirjoittanut Ruonansuun ystävä Mika Räinä yhdessä leikkaaja Nikke Baggen ja ohjaajan kanssa. Ensi-iltaan 10. helmikuuta 2023 tulevasta dokumentista saadaan esimakua sen tuoreessa trailerissa.