Turussa tänä viikonloppuna valotapahtuma – yhdistelmä kansainvälistä ja kotimaista taidetta

Matkailu · Terhi Piiroinen

Turussa tänä viikonloppuna järjestettävä valon polku -valotapahtuma tuo Aurajokivarteen useita näyttäviä valoteoksia. Teosten takaa löytyy joukko nimekkäitä kansainvälisiä ja kotimaisia taiteilijoita. Tapahtuman teemana on vesi ja merellisyys.

Valon polun pääteoksena voidaan pitää englantilaisen James ”Jig” Cochranen sadasta suuresta valoliljasta muodostuvaa teosta Flower forest. Valon polun tuottaja Minna Heiniö nostaa tapahtuman kansainvälisistä nimistä esiin myös slovenialaisen Janez Grošeljin ja hollantilaisen Ivo Schoofsin.

– Arkkitehtitaustaiselta Janez Grošeljinilta on nähtävillä teos Wavescope, jonka valoympyrät kuvaavat tilassa eteneviä, ihmissilmälle näkymättömiä valoaaltoja. Tiedettä ja taidetta yhdistää myös optiikan professori Ivo Schoofsin Carbon Arc, jonka massiivinen kaarilamppu saa energiansa hiilisauvoista, Minna Heiniö kertoo.

Lisätietoa: Valon polku