New York City etsii tuholaistorjujaa – palkka vähintään 114 000 euroa vuodessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

New York City aikoo palkata huippuluokan tuholaistorjujan, joka suhtautuu intohimoisesti kaupungin rottaongelman hillitsemiseen. Kaupungin tuholaistorjuntayksikön johtajan vuosipalkka on minimissään 120.000 dollaria, eli 114.000 euroa. Palkkaus voi kuitenkin kasvaa peräti 162.000 euroon vuodessa.

Yhdysvaltojen Iso Omena käy sotaa rottia vastaan ​​uudella lailla, jonka tarkoituksena on pitää ne poissa roskien seasta. New Yorkin rottapopulaation koko on järisyttävä, joten kaupungin palkkalistoille tulevalla tuholaistorjujalla on luultavasti kädet täynnä töitä. Kaupunkilaiset ovat valittaneet tänä vuonna rotista 70 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Yksi syy on alueen jätehuollossa, jossa roskat jätetään kadun varteen. Nyt asiaa yritetään säännöstellä lakimuutoksilla, jossa roskat kerätään aiemmin pois. Viimeisimpien tutkimusten mukaan New Yorkin eri kaupunginosien ympäristössä on noin 18 miljoonaa rottaa.