Muistatko ysäriklassikon The Joulukalenteri? Suosikkisarjan näkee taas televisiossa ja suoratoistossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomen televisiossa nähtiin vuonna 1997 hieman erilainen joulukalenteri, kuin mihin katsojat olivat tottuneet. The Joulukalenteri -komediasarjassa seurattiin kolmen tontun, Santasten pariskunnan ja pahan Näsän edesottamuksia.

Trio Saletin eli Seppo Korjuksen, Raimo Smedbergin ja Kari Lehtomäen tähdittämä sarja nousi ilmestyessään tv-ilmiöksi. Perinteisiä jouluohjelmia parodioiva sarja on jälleen katsottavissa tänä vuonna sekä televisiossa että suoratoistossa. Jaksoja esitetään 1. joulukuuta alkaen Sub-kanavalla ja MTV Katsomossa.

The Joulukalenteri perustui tanskalaiseen The Julekalender -ohjelmaan. Monet sarjan suomea ja englantia sekoittaneista sutkautuksista jäivät elämään omaa elämäänsä vielä vuosia sarjan päättymisen jälkeenkin. Sarjalle suunniteltiin aikoinaan myös jatkoa, joka valitettavasti kaatui tekijänoikeuksiin liittyviin ongelmiin.