Ukrainalainen balettiryhmä Suomeen – tapahtumayhtiön konkurssi ei vaikuta Joustenlampi-balettiin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ukrainan arvostetuimpiin balettitaloihin lukeutuva The Ukrainan National Ballet of Odessa esittää Suomen ensivierailullaan Pjotr Tšaikovskin rakastetun Joutsenlampi-baletin. Joutsenlampi-baletin Suomen kiertueen alkuperäinen tapahtumajärjestäjä RH Entertainment asetettiin konkurssiin 11. marraskuuta 2022. Tampere-talo Oy on sopinut konkurssipesän kanssa kiertueen täysimittaisesta tuottamisesta.

– Tampere-talo on yksi Suomen suurimmista tapahtumajärjestäjistä ja suunnannäyttäjä. Meille on hyvin tärkeää, että ihmiset pääsevät parin vuoden katastrofaalisen koronavuoden jälkeen nauttimaan kulttuurista ilman uusia peruutuksia ja pettymyksiä, Tampere-talon toimitusjohtaja Paulina Ahokas kertoo.

– Haluamme myös tukea ukrainalaisia taiteilijoita tässä sietämättömässä maailmantilanteessa. Balettikiertue on myös humanitaarinen ja kulttuurivaihdon teko. Ukrainalaisille esiintyjille kiertueen toteutuminen on elinehto, ja meille tapahtuma-alan ammattilaisille nämä tilaisuudet ovat se tärkein muistutus miksi tätä työtä teemme.

Jo ostetut liput käyvät sellaisenaan. Tampere-talo lahjoittaa ukrainalaisille pakolaisille ilmaisia lippuja Tampereen esitykseen.  Suosittua balettia pääsee katsomaan Hyvinkäällä, Jyväskylässä, Mikkelissä, Lahdessa, Helsingissä, Turussa, Lappeenrannassa, Tampereella ja Oulussa 14.–22. joulukuuta 2022.