Poliisi selvitti 43 vuotta vanhan murhan – DNA paljasti tekijän

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen Floridan Miramarin poliisilaitos ilmoitti tehneensä pidätyksen neljä vuosikymmentä selvittämättömänä pysyneessä murhatutkinnassa. Tapaus ratkaistiin DNA-tekniikan avulla. Kyseessä oli Miramarin poliisilaitoksen vanhin selvittämätön murha.

Tekijäksi paljastui Ronald E. Richards, joka on tällä hetkellä vankilassa Ohiossa muista rikoksista. Hän sai nyt syytteen seksuaalisesta ahdistelusta ja murhasta Evelyn Marie Fisher-Bamforthin liittyvässä tapauksessa, jossa hän menehtyi 22. tammikuuta 1980. Richards asui naisen kuoleman aikaan vain 12 talon päässä Fisher-Bamforthista. Poliisin mukaan tapaus ratkesi tekniikan kehittymisen ansiosta.

– DNA-teknologian edistymisen ja rikosetsivä Johnathan Zellerin ahkeruuden ja kovan työn ansiosta Ronald Eugène Richards on nostettu syytteeseen seksuaalisesta pahoinpitelystä ja murhasta, Miramarin poliisilaitos tiedotti.

Nyt 75-vuotias Richards tuomittiin vankeuteen vuonna 1982 ja hän sai 50 vuoden rangaistuksen toisesta murhasta ja seksuaalisesta pahoinpitelystä Volusian piirikunnassa maaliskuussa 1980 Floridan vankeusministeriön tietojen mukaan. Hän on tällä hetkellä vangittuna Ohiossa.