Finnairin marraskuun liikenneluvut: Aasian-liikenne elpyi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lentoyhtiö Finnair tiedottaa kuljettaneensa marraskuussa 750 800 matkustajaa. Luku on 54,2 prosenttia enemmän kuin marraskuussa 2021. Marraskuun matkustajamäärä tosin oli 13,4 prosenttia pienempi kuin tämän vuoden lokakuussa.

Finnairin mukaan matkustajamäärät kasvoivat kaikilla osa-alueilla, erityisesti Aasian-liikenteessä. Siinä matkustajamäärät kasvoivat marraskuuhun 2021 verrattuna jopa lähes 300 prosentilla. Koronan ja Venäjän ilmantilan sulkemisen kerrotaan tosin vaikuttavan edelleen Aasian-liikenteeseen.

Myös myydyt henkilökilometrit nousivat vertailukaudesta erityisesti Aasian-liikenteessä. Siellä kasvua tuli 273,5 prosenttia. Karvua tuli myös 62,8 prosenttia Pohjois-Amerikan liikenteessä 55,1 prosenttia Euroopan-liikenteessä ja 26,2 prosenttia kotimaanliikenteessä.