Google paljasti Suomen suosituimmat haut 2022 – ovatko sinulle tuttuja?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Teknologiajätti Google on paljastanut, mitkä asiat kiinnostivat suomalaisia vuonna 2022. Vuoden suurimmat puheenaiheet näkyvät eniten trendanneiden Google-hakujen listalla. Trendaavilla hauilla tarkoitetaan hakusanoja, joiden hakumäärät kasvoivat suhteellisesti eniten vuodessa.

Suomalaisia kiinnostivat vuonna 2022 arvatenkin esimerkiksi Ukraina, sähkön hinta ja bensan hinta. Tosaalta hauissa näkyivät myös positiisemmat asiat, kuten festarit, Wordle-sanapeli, matkailu ja suositut tv-sarjat. Henkilöistä googlattiin muun muassa Vesa-Matti Loiria, kuningatar Elisabetia ja Putinia.

Kesän isoihin puheenaiheisiin kuulunut Haminan mursu oli uutiskategorian kolmanneksi googlatuin aihe. Kysymykset-osiossa pohdittiin muun muassa mitä mursut syövät.

Puheenaiheet1. ukraina2. wordle3. olympialaiset ohjelma4. vesa matti loiri5. ruplan kurssi6. jeffrey dahmer7. finnkino8. iivo niskanen9. mursu10. enterorokko

Uutiset1. ukraina2. ruplan kurssi3. mursu4. enterorokko5. aluevaalit6. pörssisähkön hinta7. apinarokko8. nato9. flightradar2410. venäjä

Viihde1. wordle2. finnkino3. pentulive4. stranger things5. flow festival6. ruisrock7. äkkilähdöt8. euphoria9. ilosaarirock10. mieheni vaimo

Henkilöt1. vesa matti loiri2. iivo niskanen3. putin4. ilkka kanerva5. yona6. queen elizabeth7. wille rydman8. johnny depp9. jyrki 6910. amber heard

Kysymykset1. miksi venäjä hyökkää ukrainaan2. milloin virvotaan3. mitä mursu syö4. mitä tarkoittaa npc5. miksi sähkön hinta nousee6. mitä tarkoittaa slay7. milloin enterorokko ei enää tartu8. milloin kolmas koronarokote9. miksi bensan hinta nousee10. kuka ajoi espalla

Urheilu1. olympialaiset ohjelma2. iivo niskanen3. olympia jääkiekko4. em kisat yleisurheilu5. mikael granlund6. valtteri filppula7. yleisurheilun mm kisat8. sakari manninen9. ralliradio10. salpausselän kisat