Varoitus koko Etelä-Suomeen: ”Ajokeli huono huomiseen asti”

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomessa sataa lunta lähes koko maassa. Tämä tarkoittaa sitä, että liikenteen sujuvuus heikentyy ja keskinopeus laskee. Onnettomuusriski on kohonnut.

Ilmatieteen laitos on antanut varoituksia Suomen kaikille maa-alueille lukuunottamatta Kainuun ja Lapin maakuntia. Liikennesää ja ajokeli on huono lumisateen ja lumisten teiden vuoksi. Varoitukset ovat voimassa huomiseen asti.

– Jos autoilu on välttämätöntä, huomio erittäin huono ajokeli varaamalla riittävästi aikaa. Lumipyryn aiheuttama huono näkyvyys hankaloittaa tiellä olevien esteiden havaitsemista. Liukkaus pidentää jarrutusmatkoja huomattavasti. Lumi voi kinostua tielle ja tehdä siitä kulkukelvottoman. Ole erityisen varovainen, kun ajat metsän keskeltä aukealle alueelle, minne tuuli on voinut kinostaa runsaasti lunta, ja sivutuuli voi olla voimakas, Ilmatieteen laitos muistuttaa.