Maailmankuulu DJ Tiësto Suomeen – seitsemän vuoden tauon jälkeen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kaupunkifestivaali Aura Festin pääesiintyjäksi on kiinnitetty palkittu hollantilainen DJ ja tuottaja Tiësto, joka on yksi maailman tunnetuimmista EDM-musiikin pioneereista. Tiësto on jo 2000-luvun alusta alkaen kuulunut maailman tunnetuimpiin elektronisen tanssimusiikin kärkinimiin. Tiësto on keikkaillut viimeksi Helsingin Weekend Festivalilla vuonna 2016.

Aura Festin lisäksi hollantilais-DJ esiintyy ensi kesänä Suomessa myös Seinäjoen Solar Sound Festivalilla. Tiëstolla on yli kahdeksan miljardia striimiä eri alustoilla, yli 36 miljoonaa myytyä levyä, yli 30 miljoonaa seuraajaa sosiaalisessa mediassa sekä yli 160 miljoonaa TikTok-katselukertaa. Tunnetuimpiin kappaleisiin kuuluvat muun muassa lähes miljardi striimiä Spotifyssa kerännyt The Business, Ava Maxin kanssa tehty yhteiskappale The Motto sekä Dzekon, Premen ja Post Malonen kanssa tehty Jackie Chan.

Kaupunkifestivaali Aura Fest valtaa Turun Kupittaanpuiston jo 13. kerran 11.-12. elokuuta 2023. Tiëston lisäksi festivaalille on kiinnitetty laaja kattaus kotimaan ajankohtaisimpia nimiä, kuten Gettomasa, Sexmane, Isac Elliot, Gasellit, Cledos, Viivi, Mikael Gabriel, Jambo ja Ege Zulu.