Hiihtokeskusten työntekijät uhkaavat mennä lakkoon jouluna

Matkailu · Terhi Piiroinen

Palvelualojen ammattiliitto PAM antoi hiihtokeskuksille uuden lakkovaroituksen joulupyhien ajaksi. Syynä on se, että hiihtokeskukset ovat tehneet erinomaista tulosta, mutta tämä ei näy työntekijöiden palkassa.

– Emme halua pilata kenenkään joulua, mutta emme näe muuta keinoa tässä tilanteessa. Totta kai toivon, ettei lakkoja lopulta tarvittaisi, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen korostaa.

MaRa:n mukaan PAMin tarkoituksena on ainoastaan aiheuttaa mahdollisimman paljon vahinkoa yrityksille ja niiden asiakkaille. Jo pelkkä lakonuhka joulusesongin aikana aiheuttaa yrityksille ongelmia asiakkaiden tehdessä joulun ja uudenvuoden ajalle varauksia.

Lakkouhka koskee seuraavia hiihtokeskuksia:– Rukakeskus Oy (Rukan rinteet)– Pyhätunturi Oy (Pyhätunturin rinteet)– Oy Levi Ski Resort Ltd (Levin rinteet)– Huippupaikat Oy (Vuokatin ja Tahkon rinteet– Ylläs (Iso-Ylläs ja Ski Ylläs Oy)