Hollywood-ikoni Elisabeth Taylorille 1 000 lääkereseptiä viidessä vuodessa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Hollywood-legenda Elizabeth Taylor söi niin paljon pillereitä 1980-luvulla, että hänen terveystietonsa tarkistanut lääketieteen asiantuntija oletti potilaan kuolleen annoksiin. Näyttelijä menehtyi vuonna 2011 kärsittyään vakavista terveysongelmista ja sydämen vajaatoiminnasta.

Kate Andersen Browerin kirjoittaman uuden elämäkerran Elizabeth Taylor: The Grit & Glamour of an Iconin mukaan Taylorin pillerikoukku oli vuonna 1983 niin vakavaa, että hänen silloinen miniänsä Aileen Getty otti nimettömästi yhteyttä sääntelyvirastoon ja teki valituksen, että jotkut Taylorin lääkärit määräsivät liikaa lääkkeitä. Selvisi, että kolme lääkäriä määräsi näyttelijälle yhteensä 1.000 reseptiä 28 eri lääkkeelle vuosina 1983-1988.

Näyttelijälle määrättiin rauhoittavia, unilääkkeeitä ja kipulääkkeitä. Uusi teos käsittelee Hollywood-tähden vaarallista riippuvuutta lääkkeistä ja alkoholista. Yhdessä vaiheessa asiat menivät niin huonosti, että Taylor pyysi omaa poikaansa pistämään hänelle Demerolia, mikä on voimakasta synteettistä opioidia.

Taylor lihoi runsaasti hänen onnettoman avioliitonsa aikana senaattori John Warnerin kanssa, hän käytti Demerolia suonensisäisesti ja kamppaili alkoholiongelman kanssa. Alkoholismi paheni jo aiemmin hänen myrskyisissä avioliitoissaan walesilaisen näyttelijän Richard Burtonin kanssa, joka oli itsekin alkoholisti.

– Elämä senaattorin vaimona Washingtonissa, teki hänestä Elizabethin omien sanojensa mukaan humalaisen narkomaanin, Brower kirjoittaa.

Taylor tapasi seitsemännen ja viimeisen aviomiehensä Larry Fortenskyn vieroitushoidossa.