Esiaviollinen seksi kiellettiin Indonesiassa – jopa vuosi vankeutta myös turisteille

Matkailu · Terhi Piiroinen

Indonesian parlamentti hyväksyi tiistaina uuden rikoslain, joka kieltää seksin avioliiton ulkopuolella. Esiaviollisesta tai avioliiton ulkopuolisesta seksistä voi seurata jopa vuoden pituinen vankeusrangaistus. Sääntö koskee niin Indonesian kotimaan asukkaita kuin ulkomaalaisia turisteja.

Uusi laki kieltää myös avoparien avoliiton. Maa on jo kieltänyt aviorikoksen, mutta se ei ole tehnyt samaa esiaviollisen seksin suhteen. Matkailuala ei katso uutta lakia hyvällä, sillä se vaikuttaa oleellisesti turismiin.

Aktivistit järjestivät mielenosoituksen uutta rikoslakia vastaan Indonesian parlamenttirakennuksen ulkopuolella Jakartassa. Avoliitto ja esiaviollinen seksi on rangaistavaa heti sen jälkeen, kun uusi laki tulee voimaan. Säännöstö on osa useita uusia lakeja, jotka kriitikoiden mukaan kiristävät kansalaisvapauksia.

Kiellettyjen listalle nousevat myös musta magia, presidentin tai valtion instituutioiden loukkaaminen, valtion ideologian vastaisten näkemysten levittäminen ja mielenosoitusten järjestämisen ilman ennakkoilmoitusta, Reuters uutisoi.