Pelastusarmeijan Joulupadat tulevat taas – nyt autetaan suomalaisia köyhiä

Koti & Asuminen Lifestyle · Terhi Piiroinen

Moni suomalainen lapsi menee tänä vuonna nukkumaan nälkäisenä. Syynä on perheiden talouskurimus, jossa kaikki rahat menevät sähkölaskuihin ja muihin perustarpeisiin. Vaikeat ajat ovat lisänneet avun tarvetta Suomessa.

Joulupadat ovat olleet auttamisen symboleina lähes koko Suomen Pelastusarmeijan yli 130-vuotisen historian ajan. Padoista vahteineen on tullut näkyvä osa suomalaista jouluperinnettä. Joulupadan tuotto käytetään kotimaassa.

Keräystuotolla autetaan muun muassa vähävaraisia lapsiperheitä, pienituloisia eläkeläisiä sekä työttömiä ja opiskelijoita. Apua jaetaan lähinnä ruokapaketteina tai lahjakortteina. Kullakin paikkakunnalla kerätyt varat käytetään sen paikkakunnan asukkaiden hyväksi. Nettipadan tuotto jaetaan kaikkialle Suomeen.

Pelastusarmeija on kansainvälinen, kristillinen hyväntekeväisyysjärjestö, joka tekee monipuolista auttamistyötä. Pelastusarmeija perustettiin Englannissa vuonna 1865 ja se on edelleen yksi maailman suurimmista hyväntekeväisyysjärjestöistä, joka toimii tällä hetkellä 133 maassa. Suomessa Pelastusarmeija on palvellut vuodesta 1889 ja nykyään sillä on toimipisteitä yli 20 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.