Maa järisi Pohjois-Karjalassa – talojen ikkunat helisivät

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pohjois-Karjalassa sijaitsevassa Enossa ihmeteltiin tiistai-iltana voimakasta ääntä ja tärinää. Alueella kuultiin hieman iltakymmenen jälkeen voimakas pamauksen ääni, jonka alkuperä jäi alkuun mysteeriksi. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Karjalainen.

Paikallisten asukkaiden mukaan ääni oli erittäin voimakas, ja se sai jopa talot tärinsemään ja ikkunat helisemään. Pamauksen kerrotaan aiheuttaneen ihmetystä Ilomantsissa ja Polvijärvellä saakka. Pelastuslaitos ei saanut kuitenkaan hälytyksiä tapahtuneeseen liittyen, joten järistys ei vaikuta aiheuttaneen tuhoja.

Ilmiö näkyi myös Suomen seismologian instituutin tilannekartassa. Instituutista on sittemmin vahvistettu Iltalehdelle kyseessä olleen maanjäristys. Sen voimakkuus oli noin 2,4 magnitudia. Maanjäristyksiä tapahtuu Suomessa aika-ajoin, mutta ne jäävät melko pieniksi. Pohjois-Karjalan 2,4 magnitudin järistys on Suomen mittakaavassa jo melko iso.