Miehellä on kokoelmissaan yli 24 000 videopeliä – ennätys rikki

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen Texasissa asuvan Antonio Romero Monteiron hyllyistä löytyy enemmän pelattavaa, kuin hän todennäköisesti ehtisi pelaamaan elämänsä aikana. Hänen kokoelmissaan on hurjat 24 268 videopeliä.

Monteiron pelikokoelma on nimetty Guinnessin ennätystenkirjan toimesta maailman suurimmaksi. Sen arvo on noin 2,1 miljoonaa dollaria. Kokoelmasta löytyy pelejä yli 100 konsolille.

– Keskityin alun perin ostamaan uudelleen nuorena pelaamiani pelejä. Hiljalleen kokoelma laajeni peleihin joita olin aina halunnut pelata, mutta joihin minulla ei ollut tilaisuutta. Lopulta halusin täydentää yksittäisten laitteiden pelien kokoelmiani, Monteiro kuvaili Guinnesille.

Keräilijä rikkoi ennätyksen jo vuonna 2021, mutta ennätystitteliä päivitettiin taannoin pelien määrän lisääntymisen myötä. Monteiron ennätystitteleihin kuuluvat myös suurimmat yksittäisten konsolien, kuten Xboxin, Segan ja Playstationin pelien kokoelmat.