Uimahallin sulkeminen ei ole aina paras säästökeino – kävijämääriä voi myös lisätä

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Jämsän kaupungissa sijaitseva uimahalli Koskikara lähestyy energiakriisiä uudenlaisesta näkökulmasta. Vaikeina aikoina ihmisille tulisi tarjota tapoja viettää vapaa-aikaansa sosiaalisesti ja erilaisten harrastusten merkeissä. Tämä tukee tutkitusti mielen ja kehon hyvinvointia. Kun on jo valmiiksi kurjaa, miksi lähteä muuttamaan tilannetta entistäkin kurjemmaksi palveluita karsimalla?

Jokaisen on myös pakko peseytyä. Uimahalli Koskikarassa toimintaa ei kuitenkaan supisteta, vaan energiansäästökampanjaan osallistutaan uudella edullisella lipputuotteella. Uimahallin hiljaisiin aukiolotunteihin ajoittuva lippu on myynnissä joulukuun alusta huhtikuun loppuun saakka. Uudella hinnoittelulla pyritään kasvattamaan hiljaisten tuntien asiakasmääriä ja vähentämään kotitalouksien energiankulutusta.

– Toivomme, että edulliset yksittäisliput houkuttelevat asiakkaita aiempaa enemmän ja useammin saunomaan uimahallille. Tällöin kotitalouksissa peseytymiseen ja saunomiseen kuluvaa energiaa on mahdollista vähentää, toteaa vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki.

Alennustuntien aikaan aikuisten lipun hinta on kolme euroa. Yhdellä eurolla uimaan ja saunomaan pääsevät eläkeläiset, 5–17-vuotiaat lapset, työttömät, vammaiset, invalidit ja opiskelijat. Hinnoittelussa on kyse uimahallin mittakaavassa merkittävästä kädenojennuksesta kotitalouksille. Alennuslippuja myydään arki-iltaisin sekä tiistai- ja perjantaiaamuna.

Uimahalli Koskikarassa on kuntoallas, terapia-allas, lasten allas ja kuntosali. Pesuhuoneista löytyy sauna ja höyrysauna. Talvella on myös avantouintimahdollisuus läheisessä Koskikeskisessä.