Metro- ja ratikkakuskeja koulutetaan pian simulaattoreilla – tältä ne näyttävät

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Metro- ja raitiovaununkuljettajien ajokoulutus uudistuu pääkaupunkiseudulla. Koulutustiimi saa käyttöönsä ajosimulaattorit täydentämään ajo-opetusta. Niillä voidaan harjoitella sekä normaalia ajoa että poikkeustilanteita.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy:n tiedotteen mukaan simulaattorit sisältävät kouluttajan pöydän sekä neljä ohjaamoa. Ohjaamoissa on istuin, ohjauspäytä ja autenttista kuvaa liikenteestä näyttävä monitori. Simulaattorilla on mahdollisuus ajaa koko metroverkolla Matinkylästä Kivenlahteen kulkeva uusi osuus mukaanlukien.

Nykyään metron ajoharjoittelu täytyy ajoittaa ilta- ja yöaikaan, mutta simulaattorin avulla se onnistuu myös muina aikoina. Simulaattori kuluttaa myös vähemmän sähköä kuin oikealla kalustolla ajaminen. Lander Simulation and Training S.A.:n tuottamat simulaattorit sijaitsevalt alkuun koulutustilassa Kuortaneenkadulla ja möyhemmin Hananiemen metroaseman yhteydessä.

– Simulaattorit tulevat monipuolistamaan ja helpottamaan kuljettajakoulutusta, sillä niillä voi ajaa kaikkina vuorokauden aikoina. Lisäksi niillä voidaan ottaa harjoitteluun tilanteita, joita ei välttämättä ilmene ajoharjoitteluympäristössä, esimerkiksi lehtikelillä tai lumisissa olosuhteissa ajoa, kertoo liikennehenkilökunnan päällikkö Pasi Singh tiedotteessa.

Pääkaupunkiseudun Kaupunkiliikenne Oy