Pokemonin päähenkilö vaihtuu – Ashista tuli vihdoin maailmanmestari

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pokemon-animesarjassa on seurattu 25 vuoden ajan Ash Ketchumia, jonka tavoitteena oli tulla maailman parhaaksi Pokemon-kouluttajaksi. Hahmo saavutti tavoitteensa vihdoin tänä syksynä, kun hän voitti Masters Eight -maailmanmestaruuden.

Koska Ash saavutti Pokemonissa vuosikymmenten ajan tavoittelemansa mestaruuden, siirtyy hahmo syrjään animaatiosarjassa. Hahmo on edelleen mukana 13. tammikuuta Japanissa lkavissa Pokemon Ultimate Journeys -sarjan viimeisissä jaksoissa. Sen jälkeen luvassa on uusi Pokemon-sarja, jonka päähenkilöinä toimivat Liko ja Roy -nimiset uudet hahmot uusine Pokemoneineen.

Alkuperäinen Pokemon-sarja alkoi Japanissa jo vuonna 1997. Vaikka sarja on kokenut vuosien varrella monenlaisia muutoksia, ovat Ash ja Pikachu toimineet koko ajan sen päähenkilöinä. Sarja perustuu Nintendon suosittuihin peleihin.