Apinat pääsivät herkuttelemaan – Thaimaassa perinteinen juhlaillallinen makakeille

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Thaimaassa järjestetään vuosittain juhlaillallinen, jossa herkuttelemaan pääsevät apinat. Lopburissa sijaitsevan Phra Prang Sam Yot -temppelin edustalle katetaan pöytiä täynnä paikallisille makakeille tarkoitettuja herkkuja.

Apinajuhla järjestettiin tänä vuonna sunnuntaina 27. marraskuuta. Makakit pääsivät nauttimaan juhlapöydille asetetuista herkuista paikallisten ja turistien seuratessa tilannetta huvittuneina. Juhlaillallinen houkuttelee nykyään paikalle jopa tuhansia apinoita.

Apinoiden juhlaillallista on järjestetty Lopburissa jo vuosien ajan. Sen tarkoituksena on AP-uutistoimiston mukaan osoittaa kiitollisuutta alueella eläville apinoille, jotka houkuttelevat paikalle runsain määrin turisteja. Matkailijoita tosin kehotetaan pitämään hyvää huolta irtaimistonstaan, sillä toisinaan makakit innostuvat varastelemaan turistien omaisuutta heidän silmien välttäessä.