Sivusto auttaa matkatavaroiden pakkaamisessa – tekee valmiin muistilistan

Matkailu · Terhi Piiroinen

Olipa kyseessä viikonloppureissu tai viikon mittainen löhöloma, niin matkatavaroihin kannattaa pakata riittävästi sekä tarpeeksi vähän vaatteta mukaan. Sekä kohteen lämpötila että aktiviteetit määrittelevät loman pituuden lisäksi sitä, mitä reissuun kannattaa ottaa mukaan. Jos et ole kokenut pakkaamaan tavaroitasi, kannattaa kokeilla siihen tarkoitettua aputyökalua.

Pakkausavustaja varmistaa, että saat kaiken tarvitsemasi mukaan ilman, että lentokoneiden painorajoitukset huutavat hoosiannaa. Valitse vain määränpääsi ja valitse sitten kesto. Sovelluksen tarjoaa brittiläinen matkalaukkubrändi Antler. Apu tulee tarpeeseen, sillä tutkimuksen mukaan 44 prosenttia reissaajista yrittää ottaa mukaansa vain välttämättömiä tavaroita.

Eniten ylipakattuja tuotteita ovat t-paidat, sukat ja housut. Ylipakkaamisesta johtuen 25 prosenttia on joutunut ottamaan tavarat ruumaan menevästä laukusta ja laittamaan ne käsimatkatavaralaukkuun, kun taas 21 prosenttia on joutunut maksamaan lisämaksun ainakin kerran liian painavan matkalaukun takia lentokentällä. Eniten unohdetuimpia tavaroita ovat etukäteissuunnittelusta huolimatta hammasharjat, puhelimen laturit ja aurinkovoide.