Christophe Nolan ei tyytynyt tietokonetehosteisiin – loi ydinräjähdyksen massiivisella tavalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Inception ja Yön ritari -ohjaaja Christopher Nolanin seuraava elokuva kertoo maailman ensimmäistä ydinasetta kehitelleestä J. Robert Oppenheimeristä. Cillian Murphyn tähdittämä elokuva saa ensi-iltansa heinäkuussa 2023.

Oppenheimer-elokuvassa nähdään muun muassa Yhdysvaltojen ensimmäinen ydinkoe, Trinity. Nolan ei halunnut käyttää kohtauksessa tietokonetehosteita, vaan halusi luoda ensimmäisen ydinpommin räjähdyksen uudelleen perinteisemmillä fyysisillä tehosteilla. Hänen mukaansa se oli suuri haaste.

– Tehosteista vastaava Andrew Jackson selvitti, kuinka voisimme käytännössä luoda elokuvan visuaalisia elemettejä kvanttimekaniikan ja kvanttifysiikan havainollistamisesta aina Trinity-ydinkokeeseen ja Los Alamosin testialueen uudelleenrakentamiseen, Nolan kertoi Total Film -lehdelle.

Nolan kuvaili Oppenheimeriä mittakaavaltaan valtavaksi tarinaksi. Cillian Murphyn lisäksi elokuvaa tähdittävät muun muassa Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Matt Damon, Rami Malek, Gary Oldman ja Josh Harnett.